מוס חלבה ואגוזי מלך - שלב א’: 50 ג’ שמנת מתוקה, 100 ג’ ממרח חלבה. לבשל את השמנת המתוקה עד רתיחה. להוריד מהאש, להוסיף ממרח חלבה, לערבב ולקרר בטמפ’ החדר. שלב ב’: 150 ג’ שמנת מתוקה. להקציף את השמנת עד קבלת קצף רך אך יציב ולערבב בתנועת עטיפה עם התערובת משלב א’. שלב ג’: 2 חלבונים, 1 כף סוכר. להקציף לקצף יציב ולחבר בתנועת עטיפה עם התערובת משלב ב’. שלב ד’: 40 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס. לפזר על המוס (אפשר גם להוסיף פנימה). להוסיף משולשי שוקולד לעיטור, ואפשר להגיש

מוס פירות יער - שלב א’: 100 ג’ מיקס פירות יער קפואים, 100 ג’ סוכר, 1 כפית מיץ לימון טרי. לבשל עד רתיחה ולטחון במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה, לקרר במקרר למשך שעתיים. שלב ב’: 150 ג’ שמנת מתוקה. להקציף את השמנת עד קבלת קצף חצי יציב ולערבב בתנועת עטיפה עם התערובת משלב א’. שלב ג’: 2 חלבונים, 2 כפות סוכר. להקציף לקצף יציב ולחבר בתנועת עטיפה עם התערובת משלב ב’. שלב ד’: למזוג לשוט פטיפור ולהגיש

מוס שוקולד ופקאן סיני - שלב א’: 50 ג’ שמנת מתוקה, 50 ג’ סוכר, 120 ג’ שוקולד לבן. לבשל עד רתיחה. להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד הלבן. לערבב ולקרר במפ‘ החדר. שלב ב’: 200 ג’ שמנת מתוקה. להקציף לקצף רך אך יציב, לערבב בתנועת עטיפה עם התערובת מחלק א‘. שלב ג’: 50 ג’ פקאן סיני קצוץ גס. לפזר מעל המוס, (ניתן להוסיף גם לתוך המוס). אפשר להגיש.

מוס וניל - שלב א’: 50 ג’ שמנת מתוקה, 50 ג’ סוכר. לבשל את השמנת המתוקה עד רתיחה. להוריד מהאש. שלב ב’: 3 חלמונים. להקציף לקצף יציב ולהוסיף את השמנת בעודה חמה. לערבב כדקה. לקרר במקרר למשך כשעתיים. שלב ג’: 1 כף אינסטנט פודינג וניל. להוסיף לתערובת הקרה משלב ב’. לערבב עד קבלת נוזל סמיך. שלב ד’: 150 ג’ שמנת מתוקה. להקציף לקצף יציב ולערבב בתנועת קיפול עם שאר החומרים. לסיום: 1 חלבון, 1 כף סוכר. להקציף לקצף יציב ולערבב בתנועת קיפול עם כל המוס. אפשר להגיש.

מוס נוגט - שלב א‘: 50 ג‘ שמנת מתוקה, 100 ג‘ מחית נוגט. לבשל את השמנת המתוקה עד רתיחה. להוריד מהאש, להוסיף מחית נוגט, לערבב ולקרר בטמפ‘ החדר. שלב ב‘: 150 ג‘ שמנת מתוקה. להקציף את השמנת עד קבלת קצף רך אך יציב ולערבב בתנועת עטיפה עם התערובת משלב א‘. שלב ג‘: 2 חלבונים, 2 כפות סוכר. להקציף לקצף יציב ולחבר בתנועת עטיפה עם התערובת משלב ב‘. שלב ד‘: 40 גרם אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס. לפזר על המוס. להוסיף עיגולי שוקולד לקישות ואפשר להגיש.

ספל שוקולד מריר\שוקולד לבן - ספל שוקולד מריר\שוקולד לבן מתכון למילוי המלצת השף מוס שוקולד בלגי בניחוח קפה 100 גרם שמנת מתוקה חצי כפית נס קפה משובח 100 גרם שוקולד מריר 150 גרם שמנת מתוקה להקצפה אופן ההכנה: מרתיחים שמנת מתוקה עם קפה, מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים לתערובת חלקה, מקררים למשך שעה, מקציפים שמנת מתוקה ומחברים עם תערובת השוקולד.